Triple X
Welcoma to a swedish eyewear company since 1986
The Story

PRODUKTEN & HANTVERKET

Triple X är en svensk kvalitetsprodukt och varumärket erbjuder en unik bredd. Bågarna designas för hand i Stockholm och fungerar över hela den nordiska marknaden. Alla modeller har en solid, kreativ formgivning och det finns alltid ett tydligt DNA genom varje kollektion. Våra produkter är extremt detaljrika, välgjorda och har en röd tråd som känns hela vägen ut i fingertopparna när man sätter på sig ett par Triple X. Vi jobbar helt utan mellanhänder och våra skisser går direkt in i fabriken.

Enkelheten, öppenheten, ingenjörskonsten, yrkesstoltheten och sinnet för detaljer återspeglas i hela företaget. Triple X är därför en smidig samarbetspartner som är extremt enkel att arbeta med, håller vad vi lovar och levererar i tid. Våra kunder tycker vi har en överlägsen kundservice och den bästa logistiken. Fråga oss gärna efter referenser, vår lista med nöjda kunder är lång!

 

 

DESIGNEN

Triple X är stilren, skandinaviskt design från Stockholm med rena linjer och genomtänkta detaljer för ett brett spann av människor och ansiktsformer.

Stockholms skärgård är med sina neutrala färger och nyanser en stor inspirationskälla för produkterna och hela varumärket. Det finns alltid ett gemensamt tema i kollektionerna men varje båge har sin egen identitet med diskreta detaljer och ett samspel mellan manligt och kvinnligt. Triple X står även för ren kärlek till produkten och i hög grad en besatthet av fokus på detaljerna. Vår chefsdesigner Per Levin med sitt designteam lever och brinner verkligen för utvecklingen av bågarna.

 

Per Levin berättar:

”Ett par glasögon är en nödvändighet, samtidigt som de är en viktigt accessoar som verkligen skall återspegla en personlighet. I designprocessen vill jag därför uppnå något utöver det vanliga och jag är aldrig nöjd förrän varje båge har sin egen speciella twist och unika utseende. Alla mina kollegor brukar vara inblandade i designprocessen då de har ett helt annat perspektiv på glasögondesign. Att ständigt få nya perspektiv och idéer i mitt dagliga arbete är verkligen värdefullt. Säljarna möter ju till exempel dagligen återförsäljare och kunder vilket inspirerar mig och ger mig stora influenser. Mitt mål är att uppnå en känsla som jag inte kan leva utan och min förhoppning är att alla våra kunder känner likadant.” 

 

 

HISTORIEN

Triple X grundades år 1986 och blev direkt ett av de snabbast växande märkena i Sverige. Vågad marknadsföring och mycket attityd skapade stor uppståndelse kring varumärket och snart sågs glasögonen överallt - i musikvideor, filmer och tidningar. 

I augusti 2010 lanserade Triple X sin nästa stora kollektion med med Per Levin som designchef. Målet var tydligt, att bygga vidare på det härliga Svenska företaget och bli Nordens starkaste varumärke för glasögon. Per Levin och vårt designteam har en sann passion för glasögon och har sedan mitten av nittiotalet utformat flera framgångsrika kollektioner åt andra stora varumärken. Ambitionen har alltid varit att skapa trendiga, felfria och högkvalitativa bågar att använda och älska. Nu har de tillsammans tagit Triple X vidare in i framtiden och kollektionen har blivit mer sofistikerad och inspirerad av elegant skandinavisk design. 

 

 

FÖRETAGET

Vi består idag av ett gäng drivna glasögon-freaks som alla brinner för varumärket, produkterna och kunderna. Alla är inblandade redan i designprocessen och den personliga kopplingen till bågarna smittar av sig hela vägen från återförsäljarna, kunderna och ända in i fabriken!

 

 

 

 

 

CUSTOMER
Register
Log in
TRIPLE X
Bergfotsgatan 5
431 35 Mölndal
CUSTOMER SERVICE
Phone. +46 (0) 31-86 54 32
customerservice@triplex.se